Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8

Bij ons in de klas zitten 19 leerlingen onder leiding van twee leerkrachten. Op maandag, dinsdag en woensdag is dit juf Sharon en op donderdag en vrijdag is dit juf Marjolein.
Met de kinderen werken we hard aan de kernvakken, elk op ons eigen niveau. Voor de zaakvakken werken wij met Spectrumbox van de methode Leskracht. Deze projectonderwijsmethode laat de kinderen onderzoekend en ontwerpend leren, waarbij talenten ontdekt en benut worden.

In groep 7/8 krijgen wij wekelijks huiswerk op voor diverse vakgebieden. We starten met een spreekbeurt in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar werken we aan boekbesprekingen. Maar we hebben natuurlijk ook huiswerk voor spelling, rekenen en topografie. In onze eigen agenda plannen we deze dingen in.
Ook starten we in 7/8 met studievaardigheden, die ter voorbereiding zijn op de middelbare school.

Natuurlijk is er ook ruimte voor onze creativiteit, onze muzikaliteit, onze bewegelijkheid en onze onderzoeksvragen. Deze komen allemaal op de middagen aanbod.

Om dit alles in veilige banen te laten verlopen is er een rustige en veilige sfeer nodig. Hiervoor starten we iedere morgen met een opening uit de Bijbel of een oefening vanuit Kanjertraining.
Tijdens de lessen zetten we dit voort door middel van dagritmekaarten, stoplichten voor het zelfstandig werken en het stemgeluid en blokjes om aan te geven wat je behoefte is qua interactie en ondersteuning.