Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6

Bij ons in de klas zitten 18 leerlingen onder leiding van meester Mark.

Met de kinderen werken we hard aan de kernvakken, elk op ons eigen niveau. Voor de zaakvakken werken wij met Spectrumbox van de methode Leskracht. Deze projectonderwijsmethode laat de kinderen onderzoekend en ontwerpend leren, waarbij talenten ontdekt en benut worden.

In groep 6 starten we voor het eerst met echt huiswerk. Topografie luidt deze tijd in. We doen dit om te oefenen voor de jaren die nog komen gaan. Ook als je in groep 5 zit, mag je hier aan mee doen, maar...... dan wel heerlijk op je eigen niveau. Heeft dit niet jouw voorkeur, dan doe je draaitaal, tafelspelletjes of lees je uit mandjes vol stripboeken.

Ook het vak Engels komt in groep 6 voor het eerst aan bod. Lekker interactief met het digibord.

Natuurlijk is er ook ruimte voor onze creativiteit, onze muzikaliteit, onze bewegelijkheid en onze onderzoeksvragen. Deze komen allemaal op de middagen aanbod.

Om dit alles in veilige banen te laten verlopen is er een rustige en veilige sfeer nodig. Hiervoor starten we iedere morgen met een opening uit de methode Trefwoord.
Tijdens de lessen zetten we dit voort door middel van dagritmekaarten, stoplichten voor het zelfstandig werken en het stemgeluid en blokjes om aan te geven wat je behoefte is qua interactie en ondersteuning.